Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Beveiligdedeuren.be INBRAAKWERENDE POORTEN - RAMEN EN DEUREN
Beveiligdedeuren.be

Branddeuren: info & voordelen

Branddeuren beschermen je gebouw tegen overslaande brand. Welke soorten branddeuren er bestaan, hoeveel een branddeur kost en met welke aandachtspunten je rekening moet houden ontdek je hier. Graag een offerte op maat? Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

Waarvoor dient een branddeur ?

Branddeuren zijn deuren die een bepaalde weerstand  geven wanneer er brand uitbreekt. Een branddeur is dus in staat om brand een tijdje tegen te houden om op deze manier een redelijk veilige vluchtweg te creëren en dit voornamelijk in grotere gebouwen.

Ook in woningen worden steeds meer gebruikt gemaakt van branddeuren. Wanneer de deur gesloten is kan de brand een tijdje niet doorbreken in de andere ruimte. U bent dan dus tijdelijk beschermd tegen de vlammen en de rook waardoor u meer kans heeft om te ontsnappen of hulp in te roepen.

 

Kenmerken van brandwerende deuren

Branddeuren zijn tegenwoordig te verkrijgen in heel wat afwerkingen en stijlen, zodat de deur perfect in uw woning past. Afgaande op het uiterlijk van de deur is het niet mogelijk om vast te stellen of ze brandwerend zijn.  Als je ze opent, merk je het vaak wel. Aan de zijkant, nabij de scharnieren, zijn labels aangebracht waarmee je ze kan herkennen als branddeur.

Brandwerende deuren die voorzien zijn van glas, zijn voorzien van een apart label op het glas zelf. Daarnaast zijn dit ook deuren die zelfsluitend zijn. Een brandwerende deur behoort tot de categorie van gepantserde deuren.

 

Soorten branddeuren: materiaal + prijzen

Branddeuren zijn verkrijgbaar in hout, metaal, glas of een combinatie van beide materialen. Op gebied van prijs is een houten branddeur veruit het goedkoopst gevolgd door metaal. Een gemiddelde houten brandwerende deur kost zo’n 300 tot 1000 euro. Glazen branddeuren met een brandweerstand van 30 minuten kosten al snel 1500 tot 3000 euro. Vrijblijvende prijzen op maat van jouw project aanvragen en vergelijken kan via onze offerteservice.

 

Keuringslabel

werkende branddeuren

Branddeuren zijn onderworpen aan veiligheidseisen en een label. De branddeuren worden dus aan strenge regels gemaakt. Zo dient ook een glazen branddeur goed gekeurd te worden en is de plaatsing van een branddeur essentieel voor de werking ervan. Sommige branddeuren kunnen de vlammen tot 60 minuten tegenhouden, andere tot 30 minuten.

Naast het keuringslabel is ook de plaatsing een belangrijke factor. Deze moet conform de wetgeving gebeuren. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van branddeuren inclusief plaatsing? Vraag uw vrijblijvende prijzen en advies aan via onze offerteservice!

Er bestaan vele types branddeuren waardoor er altijd een branddeur te vinden is die ook in uw gebouw passend is.

 

 

Voordelen van een brandwerende deur

  • Creatie van brandvrije ruimtes
  • Verhoging van de overlevingskans bij brand
  • Creëert een veilige vluchtweg voor hulpverleners en slachtoffers
  • Verkrijgbaar in heel wat stijlen en afwerkingen

 

 

Branddeuren kopen

Omdat het plaatsen van branddeuren een zeer aparte klus is en ook moet voldoen aan bepaalde eisen kunt u dit het best laten doen door ervaren personen. Wij kunnen u, dankzij onze ervaring, prima helpen bij uw keuze maar ook bij het plaatsen van uw branddeuren.

Vraag hier gratis & vrijblijvend info en prijzen op maat van uw woning.

 

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via beveiligdedeuren.be kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs van beveiligde deuren.