Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Beveiligdedeuren.be INBRAAKWERENDE POORTEN - RAMEN EN DEUREN
Beveiligdedeuren.be

Inbraakwerende deuren: info & tips

Hoe bescherm je jouw woning, bedrijf of winkel tegen diefstal? Met een inbraakwerende deur zet je al een eerste stap in de goede richting. Inbraakwerende deuren zorgen ervoor dat je jezelf en je bezittingen beschermt tegen inbraak. In dit artikel lees je meer over dit type veiligheidsdeur.

Ga snel naar:
Inbraakvrije deur: uitvoeringen
Prijs inbraakwerende deuren
Plaatsing inbraakwerende deuren
Toepassingen inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deur: alternatieven

 

Wat zijn inbraakwerende deuren?

Een inbraakwerende deur is meer dan alleen een beveiligde deur. Een gewone beveiligde deur beschikt meestal enkel over een extra veiligheidsslot of veiligheidscilinder. Maar een inbraakwerende deur is een speciale deur om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken. Maar welke eigenschappen zijn dan uniek voor een inbraakwerende deur?

  • Sterke materialen: de volledige deur is altijd gemaakt van stevige, inbraakvertragende materialen. Zo’n deur bestaat meestal uit staal, maar soms ook uit aluminium of massief hout. Hoe sterker je materiaal, hoe beter voor je veiligheid.
  • Weerstandsklasse: de Europese normen EN 1627 en EN 1628 tot EN 1630 zorgen voor een bepaalde weerstandsklasse (RC). Een deur met de hoogste klasse RC6 houdt langer stand tegen zwaardere inbraaktechnieken dan een deur met de klasse RC2.
  •  Deurbeslag: een echte veiligheidsdeur is voorzien van veilig hang- en sluitwerk in de vorm van een meerpuntssluiting, dievenklauwen en zware scharnieren. Ook de deuromlijsting is sterk genoeg, zodat vreemden ze niet kunnen openbreken.

Wil jij een inbraakwerende deur installeren? Neem dan contact op met een vakbedrijf en kijk hoe jij jouw woning, kantoor, handelspand, … kan beschermen tegen een inbraak. Je vindt snel en eenvoudig meerdere specialisten via onze offertedienst.

inbraakwerende deur prijs

 

Inbraakvrije deur: uitvoeringen

Op welke vlakken verschilt een inbraakwerende deur nu van een gewone beveiligde deur? Je hebt een aantal bijkomende opties voor inbraakwerende deuren:

  • Type deuren: wil je een voor- of achterdeur, binnendeur of een deur voor je appartement upgraden? Bijna elk type deur kan je vernieuwen met een inbraakwerende deur.
  • Materialen: inbraakwerende buitendeuren zijn gemaakt van duurzame materialen zoals staal, massief hout, aluminium, PVC of een combinatie. De deur is van binnen altijd versterkt met staal en de nodige veiligheidsvoorzieningen zoals een veiligheidsslot en zware scharnieren.
  • Afwerkingen: ook voor deze deuren kies je een unieke uitvoering. Denk aan verfafwerkingen, deurklinken en beglazing. Je bepaalt nog altijd je eigen stijl voor je inbraakwerende binnen- of buitendeur, zonder in te boeten op de weerstandsklasse.
  • Keurmerken: de veiligheidsdeuren moeten aan bepaalde normen voldoen en dat bewijs je met 1 of meerdere keurmerken. Zo is er de certificering van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Dit onafhankelijke keurmerk controleert de sterkte en inbraakwerendheid van deursloten en ander sluitwerk.
  • Extra opties: je breidt een inbraakwerende deur vaak nog verder uit met andere zaken. Zo is een deuralarm een interessante optie en zijn elektronische sloten met een app ook een populaire keuze. Je kan je deur ook extra brandwerend en geluidswerend laten maken.

 

Prijs inbraakwerende deuren

De kosten voor het laten installeren van een veiligheidsdeur hangen af van het type deur en de veiligheidsklasse ervan. Gemiddeld genomen beginnen de prijzen vanaf € 2.000 (excl. btw en plaatsing) voor een eenvoudige inbraakwerende voor- of achterdeur.

Op zoek naar een persoonlijk prijsvoorstel? De kosten voor jouw inbraakwerende deur kunnen behoorlijk verschillen van vakspecialist tot vakspecialist. Daarom is het interessant om enkele offertes te vergelijken en een exacte prijs voor jouw deur te ontvangen. Start je aanvraag hier.

 

inbraakvrije deur

Plaatsing inbraakwerende deuren

Hoe laat je zo’n stalen veiligheidsdeur correct plaatsen? Een specialist gaat vaak op dezelfde manier te werk om de deur zo sterk mogelijk te monteren. Hier zijn de belangrijkste stappen:

  1. Opties bespreken

    Eerst en vooral komt een specialist op bezoek om samen de mogelijkheden te bespreken. Zo krijg je meteen gericht advies en kies je samen de materialen, uitvoeringen en opties. Na een gesprek, enkele opmetingen en een prijsvoorstel bestel je je gekozen veiligheidsdeur en spreek je een moment af voor de plaatsing.

  2. Metalen kader plaatsen

    Voor het installeren van een veiligheidsdeur zal een expert eerst een volledig door de muur omvangen metalen kader plaatsen. Of je nu je voordeur of binnendeur inbraakwerend wil maken, de kozijnen van je deur zijn zeer belangrijk. Een expert  plaatst alles op een correcte manier en volgens de voorschriften.

  3. Veiligheidsdeur monteren

    Als het metalen kader stevig vast hangt, monteert de specialist de inbraakwerende deur. De deur moet exact in het deurgat passen, zodat je niets door de spleten krijgt. Een specialist heeft de nodige kennis en ervaring om je veiligheidsdeur te plaatsen zoals het moet. Je krijgt na de plaatsing uitleg voor een goed gebruik van je deur.

 

Toepassingen inbraakwerende deuren

Wanneer laat je nu een inbraakwerende deur plaatsen? En hoe weet je hoe goed een deur bestand is tegen inbraak? Hieronder bespreken we de meest voorkomende toepassingen met de juiste weerstandsklasse:

  • Particuliere woningen: voor een normale woning of appartement is een inbraakwerende deur zeker aanbevolen. Meestal heb je voldoende met een deur van klasse 1, 2 of 3. Deze deuren vanaf RC2 bieden weerstand tegen kleine criminelen en voldoen aan minimale voorwaarden.
  • Bedrijven: voor kleine of grote bedrijven zijn deuren met een hogere weerstandsklasse het meest interessant. De veiligheidsdeuren vanaf klasse RC3 zijn erg courant voor handelszaken, werkplaatsen, bedrijfsafdelingen, …
  • Horeca: wil je jouw etablissement beschermen? Dan kies je minimaal RC 3. Deze klassen zijn voldoende voor gebouwen met verhoogde veiligheidseisen. Deze deuren krijg je enkel open met zwaarder gereedschap en hebben een weerstand van minstens 10 minuten.
  • Andere openbare gebouwen: voor een groot handelspand, een juwelierszaak, een hangar of banken zijn inbraakwerende deuren van klasse 5 of 6 ideaal. Deze veiligheidsdeuren bieden weerstand tegen zwaardere inbraaktechnieken en zijn volledig gepantserd.

 

Inbraakwerende deur: alternatieven

Zijn er nog andere soorten deuren die jouw veiligheid garanderen? Je hebt keuze uit meerdere types beveiligde deuren. Hier is een klein overzicht:

  • Beveiligde deur: dit is een standaard deur uit gebruikelijke materialen die voorzien is van een aantal veiligheidsvoorzieningen zoals een meerpuntslot, veiligheidscilinder en -beslag. Het is een goedkope en snelle manier om je normale deur al iets veiliger te maken.
  • Gepantserde deur: deze deur is een goede optie om bedrijven en openbare gebouwen te beschermen tegen inbraak. Maar je kan ze ook zeker in een particuliere woning plaatsen.
  • Branddeur: een branddeur is specifiek gemaakt om je te beschermen tegen vuur en is in vele situaties ten zeerste aangeraden. Deze deuren zijn het beste in staat om brand tegen te houden. Je kan een inbraakwerende deur ook upgraden met brandvertragende materialen.
  • Nooddeur: een nooddeur is bij definitie een deur die enkel en alleen gebruikt mag worden om een gebouw uit te vluchten. In openbare gebouwen moet je de wetgeving volgen om de juiste beveiligde deuren te plaatsen.

Verbeter jouw woning of handelspand met een inbraakwerende deur! Voor een gevoel van zekerheid, een betere brandwerendheid en een goede isolatie is een veiligheidsdeur ideaal. Wil je je deur op al deze vlakken vernieuwen? Vraag dan nu een voorstel aan via ons offerteformulier.

 

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via beveiligdedeuren.be kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs van beveiligde deuren.