Deuralarm
In een tijd waarin veiligheid een steeds belangrijker item is, kan je bijna niet meer zonder een goed beveiligde woning. Inbrekers worden steeds inventiever, dus is het zaak om deze buiten te houden. Een handig beveiligingsmiddel hiervoor is dan ook een deuralarm. Door te kiezen voor een alarm op deuren en ramen, maak je je huis een stuk veiliger.
Hoe werkt een deuralarm?
Een deuralarm bestaat in principe uit twee delen. Het ene deel is een magneetstrip en het andere deel is een magneetstrip met sirene. Zodra de beide delen meer dan drie centimeter van elkaar verwijderd zijn, gaat de sirene af. Er wordt dan een (oorverdovend) geluid geproduceerd van ongeveer 100 decibel. Het deuralarm werkt op batterijen.
Verschillende systemen
Een draadloos deuralarm werkt op batterijen. Je kan er meestal een 30-tal meter mee overbruggen. Zo kan je het geluid laten afgaan in een andere ruimte indien je dit zou wensen.
Een deuralarm met code werkt met een pincode waarmee je het deuralarm in- en uitschakelt. Dit systeem werkt met vertraging (10 seconden bij aankomst, 30 seconden bij vertrek). Anders zou het alarm direct afgaan als je zelf de deur open of dicht doet en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Dankzij een deuralarm met afstandsbediening kan je het alarm vanop afstand inschakelen. Dat is eenvoudig wanneer je bijvoorbeeld in de wagen zit. Het bereik van de afstandsbediening is ongeveer 30 meter, dus je kan bijvoorbeeld vanaf de oprit het alarm op de deur al in- of uitschakelen. Meestal krijg je meerdere afstandsbedieningen bij dit type deuralarm, zodat meerdere huisgenoten hier gebruik van kunnen maken. Bekijk hier ons assortiment deuralarmen in de webshop.
Een deuralarm kopen
Veiligheid gaat voor alles en daarom ben je bij ons aan het juiste adres voor de aanschaf van het juiste deuralarm. Ben je op zoek naar een goedkope manier om je huis te beveiligen, dan is een deuralarm zeker een goede keuze. In onze webshop vind je deuralarmen met afstandsbediening, deuralarm met codes en draadloze deuralarmen. Een deuralarm kopen is een extra garantie op een veilige woning.
Een deuralarm is bijzonder eenvoudig zelf te installeren. Voor een bedrag van ongeveer 10 euro heb je al een deuralarm. Installeren van een alarm op de deur is vrij eenvoudig. Een deuralarm zorgt vanzelfsprekend niet voor 100 procent veiligheid. In dat geval is het beter om te kiezen voor een uitgebreid alarmsysteem met bewegingsmelders en camera’s.
Deuralarm: de alternatieven
Een alarm op de deur of raam is een goede eerste stap tegen inbraak. Maar als je je woning optimaal wil beveiligen, zijn er nog veel meer opties:
Veiligheidssloten
Veiligheidssloten zijn relatief betaalbaar en maken het inbrekers een stuk moeilijker om de woning binnen te dringen. Ze zijn gemaakt van extra stevig metaal, zijn moeilijk te doorboren en hebben een extra veilige cilinder. Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, zoals éénpuntsloten, meerpuntsloten en smaldeursloten. Het meest aan te raden is een meerpuntslot. Deze zorgt voor de hoogste beveiliging, omdat deze minstens drie tot vijf sluitpunten heeft. Meer info over veiligheidssloten vind je hier.
Veiligheidsdeuren
Veiligheidsdeuren zien er vaak uit als traditionele deuren, maar het is voor inbrekers een stuk moeilijker om deze open te krijgen. Ze zijn onder andere altijd voorzien van een meerpuntslot en blokscharnieren. Daarnaast zit de deur in een haakpost en is forceren hiervan een stuk lastiger door lasthoekversteviging of een sluitplaat.
Een inbraakwerende deur is gemaakt van extra stevige materialen, zoals veiligheidsglas, staal en aluminium. Dit zorgt er al voor dat inbrekers deze deuren lastig open krijgen. Vaak zijn deze deuren ook iets dikker dan traditionele en zijn ze uiteraard voorzien van veiligheidssloten. Meer info over inbraakwerende deuren vind je hier.
Bij een gepantserde deur denk je meestal een gebouwen, maar deze zijn ook zeer geschikt voor woningen. Deze deuren zijn, net als inbraakwerende deuren voorzien van extra stevige materialen. Ze zijn zo sterk en goed beveiligd dat inbrekers nauwelijks vat krijgen op een gepantserde deur. Meer info over gepantserde deuren vind je hier.
Dievenklauw
Met dievenklauwen voorkom je dat inbrekers deuren of ramen gemakkelijk uit de scharnieren kunnen tillen. Een dievenklauw bestaat uit een bus en een stift die in de deur en het kozijn worden geplaatst. Als de deur of het raam gesloten is, vallen de bus en stift in elkaar samen en vormen zo een dwarsverbinding. Hierdoor kan de deur of het raam niet uit kozijn getild worden.
Een uitgebreid alarmsysteem
Beveiligde deuren zijn altijd een goed idee, toch schrikt er niets zo efficiënt af als een compleet alarmsysteem. Via elektronische alarmsystemen kan je sensoren aanbrengen, camera’s plaatsen,… waardoor onbevoegden niet langer de mogelijkheid hebben om op eender welke manier in te breken.
Dat alarmsysteem kan je dan ook nog eens koppelen aan een alarmcentrale die op de hoogte gebracht van een alarmsignaal en de hulpdiensten contacteert indien nodig. Een erkend installateur staat je bij met advies op maat en helpt je met de installatie zodat alle mogelijke inbraakpunten gecoverd zijn.