Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Beveiligdedeuren.be INBRAAKWERENDE POORTEN - RAMEN EN DEUREN
Beveiligdedeuren.be

SKG deurbeslag

Wil je je simpelweg veiliger voelen in je eigen woning? Of ben je de eigenaar van een bedrijfspand? Dan is extra inbraakbeveiliging in de vorm van SKG deurbeslag iets voor jou. Maar wat is SKG veiligheidsbeslag, wat zijn de voordelen en waarom is het SKG keurmerk eigenlijk van belang? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitvoeringen van SKG deurbeslag
Voordelen SKG deurbeslag
SKG deurbeslag prijs
Zelf monteren of door vakman?
Alternatief: inbraakwerende deur plaatsen
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is SKG deurbeslag?

SKG deurbeslag is een dik, onbuigbaar buitenschild zonder schroeven waarmee je ervoor zorgt dat inbrekers niet meer bij het cilinderslot kunnen. Het SKG keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) geeft aan hoe goed je buitendeur bestand is tegen inbrekers. Inbraakwering, maar ook duurzaamheid, corrosievorming en temperatuurbestendigheid zijn belangrijke punten.

skg deurbeslag

 

Uitvoeringen van SKG deurbeslag

Op vlak van SKG deurbeslag heb je een breed aanbod om uit te kiezen. Er is dus voor iedereen een passende oplossing. Zo zijn er verschillende opties qua:

 

1.Klassering

SKG deurbeslag kan 1, 2 of zelfs 3 sterren hebben. Hoe meer sterren, hoe beter je inbrekers buiten de deur kan houden. Zo biedt SKG 1 deurbeslag in combinatie met andere inbraakwering bescherming tegen inbrekers met licht gereedschap, terwijl SKG 2 deurbeslag inbrekers met een uitgebreidere set gereedschap aan kan. SKG 3 deurbeslag biedt de beste bescherming, zélfs tegen inbrekers met professionele uitrusting. Wil je dus zeker zijn van je zaak? Dan ga je best voor deurbeslag met als keurmerk SKG3.

2. Kleur

Je kan SKG veiligheidsbeslag ook verkrijgen in verschillende kleuren. Van metallic en zwart veiligheidsbeslag tot messing en aluminium: SKG deurbeslag kan je makkelijk bij de rest van je woning laten passen.

3. Stijl en vorm

De vorm van deurbeslag kan je zelf kiezen. Valt het interieur van je huis binnen een bepaalde stijl? Dan kan je het SKG deurbeslag hierop afstemmen. Goede voorbeelden hiervan zijn landelijk, modern en vintage.

 

Welk SKG deurbeslag kies ik best?

Wil je zeker zijn van SKG deurbeslag op jouw maat? Vraag dan verschillende voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Zo kan je niet alleen verschillende uitvoeringen en prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen en uitvoertermijnen vergelijken.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij specialisten actief in je buurt via onze offerteservice!

 

Voordelen SKG deurbeslag

Er zijn meerdere goede redenen om te kiezen voor SKG deurbeslag. Hieronder de belangrijkste punten op een rijtje:

 • Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging: inbrekers trekken het cilinderslot het liefst in één keer uit de behuizing om tijd te besparen. Dit is met kerntrekbeveiliging niet meer mogelijk.
 • Beveiliging zonder schroeven aan de buitenkant: dit maakt het moeilijker om de cilinder van buitenaf te verwijderen. Oftewel, ideaal tegen inbrekers!
 • Afgerond schild: door de afgeronde randen van SKG veiligheidsbeslag hebben tangen, koevoeten, … er geen vat op.
 • Verschillende uitvoeringen: er zijn veel verschillende soorten deurbeslag en er is dus een passende oplossing voor elke woonsituatie. Daarnaast wil het oog ook wat en kan je kiezen uit verschillende stijlen en vormen.

BELANGRIJK: ben je op zoek naar een specialist op vlak van inbraakbeveiliging? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.

 

SKG deurbeslag prijs

Hoeveel kost SKG deurbeslag? Over het algemeen mag je rekenen op een richtprijs van € 30 à 100, incl. btw en excl. plaatsing. De exacte prijs voor jouw veiligheidsbeslag hangt af van de gekozen materialen, de stijl en de klassering van het SKG deurbeslag.

LET OP: de prijzen kunnen ook verschillen van beveiligingsspecialist tot beveiligingsspecialist. Wil je gericht prijzen, adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina.

 

veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

 

Zelf monteren of door vakman?

Laat je SKG deurbeslag monteren door een vakman of doe je het zelf? Hieronder zetten we de 2 mogelijkheden uiteen:

 

1. Zelf SKG deurbeslag monteren

Ben je handig aangelegd? Dan is de kans groot dat je zelf je deurbeslag kan monteren. SKG deurbeslag is online makkelijk te bestellen en het is geen moeilijke handeling om uit te voeren. Wél zijn er kanttekeningen bij te noemen. Zo betaal je bv. 21% btw op alle materialen die je zelf aankoopt. Heb je een woning die ouder is dan 10 jaar en laat je alles over aan een vakman? Dan betaal je maar 6% btw.

TIP: op zoek naar SKG deurbeslag? Je vindt een uitgebreid aanbod in onze webshop.

 

2. SKG deurbeslag laten monteren

Kies je voor een vakman om je SKG veiligheidsbeslag te monteren? Dan geniet je van een aantal voordelen. Zo ben je zeker van:

 • Advies op maat: welke uitvoering van SKG deurbeslag past het best bij jouw buitendeur? Zijn nog andere beveiligingen nodig of niet? Een vakman geeft je graag advies op maat.
 • Correcte plaatsing: zelf zie je misschien enkele aandachtspunten over het hoofd bij het plaatsen van je deurbeslag. Een specialist weet perfect waarop hij moet letten.
 • Deurbeslag van hoge kwaliteit: een beveiligingsspecialist werkt enkel met SKG veiligheidsbeslag van de hoogste kwaliteit. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat.
 • Andere beveiligingen aan je buitendeur: naast deurbeslag zijn er meerdere andere opties om je buitendeur te beveiligen (meerpuntssluiting, deuralarm, …). Een specialist bekijkt je deur in z’n geheel en stelt een oplossing op maat voor.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor de arbeids- en de materiaalkosten.

Op zoek naar een vakman? Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van verschillende vakmensen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Alternatief: inbraakwerende deur plaatsen

Is de montage van SKG deurbeslag niet voldoende om jouw buitendeur goed te beveiligen? Dan kan je ook een compleet nieuwe buitendeur laten plaatsen. De kosten van een deur met inbraakbeveiliging zijn afhankelijk van de mate van bescherming die je zoekt. Hieronder een aantal punten op een rijtje:

 • Meerpuntssluiting: € 75 à 200, incl. btw en excl. plaatsing
 • Veiligheidsbeslag: € 30 à 100, incl. btw en excl. plaatsing
 • Veiligheidscilinder: € 40 à 200, incl. btw en excl. plaatsing
 • Dievenklauwen: ongeveer €10 per stuk, incl. btw en excl. plaatsing
 • Deuralarm: €20-40, incl. btw en excl. plaatsing

BELANGRIJK: ga je voor een volledig nieuwe deur met kwalitatieve inbraakwering? Dan mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 1.500 à 2000, excl. btw en incl. plaatsing. Wil je gericht voorstellen vergelijken van verschillende beveiligingsspecialisten? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat via onze offertepagina!

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via beveiligdedeuren.be kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs van beveiligde deuren.