Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Beveiligdedeuren.be INBRAAKWERENDE POORTEN - RAMEN EN DEUREN
Beveiligdedeuren.be

Veiligheidsdeuren appartement

Een appartement wekt bij veel mensen een gevoel van veiligheid, hoewel dat een illusie is. Dankzij een beveiligde appartementsdeur zul je weliswaar geen last hebben van potentiële inbrekers. In dit artikel lees je meer over de voordelen, mogelijkheden en prijzen van gepantserde deuren voor appartementen.

Een beveiligde appartementsdeur laten plaatsen? Vraag hier gratis offertes aan.

 

inbraakwerende deur appartement Waarom veiligheidsdeur?

De gezamenlijke toegangsdeur tot het appartementsgebouw is meestal geen hindernis voor inbrekers. Het gebeurt geregeld dat medebewoners de buitendeur openen na een smoesje.

Ook de standaard binnendeur van je eigen appartement is meestal minder sterk en veilig dan de voordeur van een huis. Deze zijn dus relatief gemakkelijk open te breken.

Om die reden zijn appartementen een gegeerd doelwit bij inbrekers. Het aantal inbraken (bij appartementen) stijgt zelfs nog jaarlijks. Omdat de deur van je appartement, in tegenstelling tot gewone huizen, de enige toegang is tot de woning, is extra beveiliging een must.

 

Mogelijkheden beveiliging deur appartement

Met allerlei hang- en sluitwerk (dievenklauw, bijzetslot, schuifslot,…) kan je gelegenheidsinbrekers al tegenhouden of de tijd die ze nodig hebben verlengen. Deze werken met andere woorden inbraakvertragend. Om volledig gerust te zijn en ook gevorderde inbrekers af te weren, kies je dus best voor een gepantserde deur voor je appartement.

Ook bestaat er een Europese veiligheidsnorm ‘EN 1627’ waaraan de beveiliging moet voldoen om voldoende veilig te zijn. Er zijn 6 zogenaamde ‘weerstandklasses’, waarbij 6 het meest inbraakwerend is. Om minstens te kwalificeren voor klasse 3 of 4, kies je best voor een op maat gemaakte veiligheidsdeur. Dankzij die extra dikke deuren zijn al je eigendommen voortdurend beschermd en hoef je geen fysieke aanval te vrezen. Voor een privéwoning hoef je in principe niet hoger te gaan dan klasse 4.

veiligheidsdeur appartement

Veiligheidsdeuren voor appartementen zijn in verschillende stijlen en afwerkingen verkrijgbaar. Je kan uit meerdere kleuren en materialen kiezen. Een gepantserde deur ziet er dus niet noodzakelijk onesthetisch uit. Soms zie je zelfs het verschil niet met een gewone deur. Voor appartementsdeuren wordt meestal gebruik gemaakt van de volgende materialen:

 

1. Houten veiligheidsdeuren met stalen elementen

Dit type inbraakwerende appartementsdeuren is voorzien van een traditioneel deurblad in hout. Daarin zijn enkele stalen of aluminium elementen (platen) geïntegreerd. Het deurframe kan ook gewoon uit hout bestaan ofwel uit staal. Deze categorie deuren verschilt dus niet zoveel van klassieke deuren, ondanks dat ze veel krachtiger zijn.

Verder beschikken deze deuren over dievenklauwen, zware scharnieren, veiligheidsbeslag en een meerpuntveiligheidsslot. Dat laatste zorgt ervoor dat de deur op meerdere plaatsen sluit.

 

2. Stalen veiligheidsdeuren appartement

Daarnaast kan je ook kiezen voor een veiligheidsdeur die volledig uit staal is vervaardigd. Om visuele redenen kan de bovenste laag van het deurblad worden afgewerkt met dunne panelen van hout of laminaat. Ook andere materialen zijn eventueel mogelijk. Deze deuren zijn erg robuust en krachtig en beschikken, net als het vorige type, over zware scharnieren en speciale sloten.

veiligheidsdeuren appartement
Stalen appartementsdeur met meerpuntveiligheidsslot

 

Veiligheidsdeuren appartement: prijzen

De prijs van een veiligheidsdeur hangt van enkele factoren af zoals de afmetingen, kleur en gekozen samenstelling. De veiligheidsklasse is ook bepalend. Hoe hoger die is, hoe duurder de prijs zal oplopen. Prijzen voor een eenvoudige gepantserde appartementsdeur beginnen ongeveer aan €1200 – €2000. Voor het aanbrengen van sloten zul je enkele honderden euro’s betalen.

Wil je je bestaande appartementsdeur laten beveiligen of een nieuwe veiligheidsdeur laten installeren? Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Zo kan je gemakkelijk prijsvoorstellen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

veiligheidsdeuren appartement prijzen

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via beveiligdedeuren.be kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs van beveiligde deuren.