Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Beveiligdedeuren.be INBRAAKWERENDE POORTEN - RAMEN EN DEUREN
Beveiligdedeuren.be

Driepuntsslot

Een driepuntsslot schrikt dieven en inbrekers af, dat is zeker. Waarom? Omdat het veel langer duurt om de deur te forceren en er is extra risico op lawaai. En licht en geluid zijn de twee belangrijkste factoren die inbrekers afschrikken. Bovendien willen ze steeds zo snel mogelijk binnen geraken en dat wordt met een driepuntsslot veel moeilijker. Naast een driepuntssluiting zijn er nog andere mogelijkheden om jouw deuren extra te beveiligen. Je ontdekt ze hier.

 

Waarom kiezen voor een driepuntsslot?

inbraakwerende deur uit materiaal

Met een meerpuntssluiting sluit je jouw deur op een meerdere plaatsen tegelijk af, met slechts één sleutel. Het driepuntsslot is veruit het meest gekende systeem, maar daarnaast zijn er ook nog vijf- of zevenpuntssluitingen. Maar waarom moet je kiezen voor een meerpuntsslot? Omdat je jouw woning natuurlijk zo goed mogelijk wil beschermen. En dan is een driepuntsslot een goed begin. Want een driepuntsslot is veel moeilijker te forceren dan een eenvoudig cilinderslot.

 

SKG-keurmerk

Driepuntsslot kopen? Kies dan steeds voor een meerpuntssluiting met het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. 3 sterren is het maximum en het meest aangewezen. Een overzicht:

  • 1 ster: steeds combineren met tenminste één ander gelijkwaardig of sterker product.
  • 2 sterren: vertraagt het indringen van inbrekers met minstens 3 minuten.
  • 3 sterren: vertraagt het indringen van inbrekers met minstens 5 minuten.

Hoe hoger de categorie, hoe duurder het slot ook is natuurlijk.

 

Driepuntsslot in een bestaande deur

Kan een driepuntsslot gemonteerd worden in een bestaande deur? Het is één van de meest gestelde vragen. Het antwoord is: ja, het kan. Maar het is wel een complexe klus. Het oude cilinderslot wordt verwijderd en de uitsparingen voor het nieuwe driepuntsslot worden netjes uitgefreesd. Het uitfrezen van die uitsparingen vergt wel heel wat kennis en ervaring. Laat dit dus steeds doen door een ervaren slotenmaker. Die vind je hier.

Een driepuntsslot installeren in bestaande deuren gaat iets vlotter in een houten deur  in vergelijking met een kunststof deur. Een driepuntsslot installeren in een kunststof vergt een totaal andere aanpak en is een pak complexer. Bij sommige kunststof deuren is het niet mogelijk om het cilinderslot te vervangen door een meerpuntssluiting. De enige andere optie is dan de volledige deur te vervangen door een inbraakwerende deur.

 

Driepuntssluiting vervangen

Heb je al een deur met een driepuntsslot dat aan vervanging toe is? Dan kies je best voor een identiek slot van hetzelfde merk omdat er heel wat soorten meerpuntssluitingen bestaan. De montage verschilt dan ook van soort tot soort. Kies je voor een ander merk of een andere uitvoering, houd er dan rekening mee dat er een aantal (vaak lastige) aanpassingen zullen moeten gebeuren.

Gaat het om een meerpuntssluiting in een kunststof deur dan is de keuze voor een ander merk of type eigenlijk geen optie: het materiaal en de specifieke profielen van kunststof deuren en kozijnen bieden doorgaans nauwelijks ruimte voor aanpassingen.

 

Wat kost een driepuntsslot?

De prijs van een driepuntsslot hangt af van meerdere factoren zoals het merk, het SKG-keurmerk en de soort. De goedkopere driepuntssloten vind je al vanaf € 75, zonder montage. Kies je voor een driepuntsslot met SKG 3 sterren inclusief montage, dan moet je rekenen op een prijs van ongeveer € 300. Dat is een kleine investering met een grote impact. Want als geld en juwelen gestolen worden, dan loopt het verlies al snel veel hoger op.

Geïnteresseerd in een driepuntsslot? Ontvang hier gratis en vrijblijvend een prijsvoorstel op maat van erkende slotenmakers.

 

Soorten meerpuntssloten

Een driepuntssluiting kan op twee manieren bediend worden: met cilinder of kruk. Is jouw driepuntsslot cilinderbediend, dan opent de deur via de sleutel in de cilinder. Deze manier van openen wordt gebruikt bij de meeste voordeursloten, omdat daarop een vaste voordeurknop zit.

Bedien je jouw buitendeur aan beide kanten met een deurkruk of draaibare knop, dan kan je kiezen voor een krukbediend driepuntsslot. Daarbij reageert het meerpuntsslot wanneer je de deurkruk draait. Dit type meerpuntssluiting kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een achterdeur.

Een andere optie is een elektronisch driepuntsslot. Dat sluit automatisch op het moment dat je deur sluit, ook als er een elektrische storing is. Een groot voordeel van automatische driepuntssluitingen is dat het slot altijd op driepunten sluit en vanwege een gepatenteerd systeem ook niet met een kaartje open gemaakt kan worden. Je kan dus nooit vergeten de deur goed af te sluiten.

 

Deuren extra beveiligen

Los van een driepuntsslot zijn er nog andere, extra opties om je deuren veiliger te maken. Zo moet je een driepuntsslot steeds combineren met een veiligheidsbeslag, anders heeft het driepuntsslot weinig nut. Dat beslag zorgt ervoor dat inbrekers jouw cilinder niet kunnen kerntrekken.

Kerntrekken is een inbraaktechniek die de afgelopen jaren vaak toegepast wordt. Hierbij wordt de cilinder eerst doorboord. Met een speciale kerntrekker of met een klauwhamer wordt vervolgens de kern uit de cilinder getrokken. Een andere mogelijkheid is dat de cilinder wordt afgebroken. Het slot is hierna in beide gevallen eenvoudig te openen.

Veiligheidscilinders zijn veel sterker dan gewone cilinders en zijn beveiligd tegen kerntrekken. Opgelet: veiligheidscilinders hebben altijd het SKG*** keurmerk, maar niet alle SKG*** cilinders zijn optimaal beveiligd tegen kerntrekken. Zo hebben ‘gewone’ SKG*** cilinders geen afbreekbeveiliging. Houd hier bij aanschaf dus rekening mee.

Wens je jouw deuren optimaal te beveiligen? Doe dan steeds een beroep op een ervaren slotenmaker. Hij bekijkt jouw situatie en geeft je raad op maat. Vergelijk ook steeds meerdere offertes want prijzen kunnen nogal variëren. Maak daarom gebruik van onze gratis offertedienst  en ontvang vrijblijvend tot 3 prijsvoorstellen op maat. Start je aanvraag hier.

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via beveiligdedeuren.be kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs van beveiligde deuren.