Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Beveiligdedeuren.be INBRAAKWERENDE POORTEN - RAMEN EN DEUREN
Beveiligdedeuren.be

Veiligheidsdeuren: info & prijzen

Een gevoel van veiligheid is voor iedereen veel waard. Je woning of bedrijfsgebouw is pas inbraakwerend als de ramen en deuren goed beveiligd zijn. Met een veiligheidsdeur bescherm je je tegen inbrekers en ben je gerust als je een paar dagen weg bent. Lees hier meer over de uitvoeringen, aandachtspunten en extra opties!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Veiligheidsdeur: gemiddelde prijs
Belangrijke aandachtspunten
Een beveiligde deur of een veiligheidsdeur?
Waarom een professional inschakelen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

Wat is een veiligheidsdeur?

Een woning, restaurant of kantoorgebouw moet je goed kunnen beschermen tegen inbraakpogingen en andere beproevingen. Een veiligheidsdeur is een inbraakwerende deur met een stalen deurblad, zware scharnieren, meerdere sluitpinnen en een stevige veiligheidscilinder.

Het is niet zomaar een beveiligde deur. Je kiest ook voor een betere brandveiligheid en een erkende veiligheidsdeur houdt het vocht tegen en bevordert het akoestische comfort.
Wil je een veiligheidsdeur bij jou thuis of op kantoor? Vraag hier jouw offerte aan.

veiligheidsdeur

 

Veiligheidsdeuren: mogelijke uitvoeringen

Ben je van plan om je woning of kantoor te voorzien van veiligheidsdeuren? Dan doe je er goed aan om even stil te staan bij de verschillende opties. Je maakt je keuze het best op vlak van de volgende uitvoeringen:

 

1. Materialen

Een deur komt normaal in vele verschillende materialen. Voor een veiligheidsdeur zijn er iets minder opties door de strengere regelgeving. Deze 3 materialen zijn de beste keuze:

  • Stalen deur: een inbraakwerende deur komt het meest voor in staal. Het metaal maakt de deur sterk en vermindert ook de warmteoverdracht. Je kan de stalen deur later bezetten met laminaat of een houten paneel om de deur de look te geven die je wenst.
  • Houten deur: deze veiligheidsdeur bestaat uit hout, maar is ingelegd met stalen platen of aluminium. De houten deur ziet er dus uit als een gewone deur, maar is van binnen versterkt met de nodige veiligheidsvoorzieningen.
  • Glazen deur: dankzij het veiligheidsglas behoren ook glazen deuren tot de mogelijkheid. De doorzichtige deuren zorgen voor een aangename, moderne sfeer. Bij brand bieden ze een veilige afscheiding binnen in het gebouw voor vlammen en rook.

 

2. Type beveiliging

Een deur kan je voor een aantal verschillende redenen beveiligen. Een achterdeur voor je woning heeft andere eisen dan een deur voor een muziekstudio. Je hebt 4 grote functies:

  • Brandwerend: deze deuren zijn in bepaalde niet-woongebouwen verplicht. De veiligheidsdeuren moeten aan sommige normen voldoen en dat bewijs je met een BENOR-ATG keurmerk of met een Europese CE-markering. Ook de RF-bepaling is in België belangrijk. Als een deur de minimale RF 30 zegel heeft, kan ze tot wel 30 minuten brand tegenhouden.
  • Inbraakwerend: deze veiligheidsdeur is voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk en van een meerpuntssluiting. Je herkent ze aan het Europees certificaat EN 1627. Een deur moet daarvoor voldoen aan enkele klassen. Deze veiligheidsattesten bespreken we nog verderop in het artikel.
  • Vochtwerend: een veiligheidsdeur is ook geschikt voor zwembaden, ziekenhuizen en grootkeukens. De deuren zijn watervast en ideaal voor vochtige ruimtes. Dit type deur trekt niet snel krom en kan een lange tijd mee in vochtige omgevingen.
  • Geluidswerend: met deze deur optimaliseer je ook de akoestische afdichting. Naast de veiligheidsvoorzieningen kan je de deur afwerken met geluiddempende materialen. Een extra strip rond de deur geeft je een goede akoestische isolatie voor je woning of studio.

 

3. Design

Veiligheidsdeuren komen in meerdere kleuren en maten. Van een standaard stalen voordeur tot een glazen dubbele binnendeur. Je kan de gewenste look voor jouw veiligheidsdeur kiezen.

Stalen veiligheidsdeuren kun je met een houten of gelakte deuromlijsting afwerken. Zo kan je de gewenste kleur voor jouw omgeving kiezen. De veiligheidsrozet en klink kan je naar jouw smaak uitzoeken. Op deze manier krijg je een veilige én elegante deur.

 

4. Extra opties

Met een veiligheidsdeur kan je nog tal van andere opties toevoegen. Je kan zo modern en vooruitstrevend gaan als je wil. Hier zijn enkele handige keuzes:

  • Thermische isolatie: een ecologische en duurzame keuze. De deur is één van de plaatsen waar veel warmte verloren gaat. Een goed geïsoleerde veiligheidsdeur houdt je energiekosten laag en behoudt de binnentemperatuur.
  • Elektronische toegang: een elektronische veiligheidscilinder is zeker geschikt voor een veiligheidsdeur. De deur is even veilig dan met een mechanische cilinder. Je smartphone of badge is nu de sleutel voor de deur. Kies voor een erkende installateur en een systeem waarbij je geen wifi nodig hebt om de deur te openen. Zo hou je het extra veilig.
  • Deuralarm: een veiligheidsdeur is maar 1 onderdeel van een volledig systeem. Je kan kiezen om een extra alarm op deuren en ramen te plaatsen. Je maakt je woning of bedrijf weer een stuk veiliger met een deuralarm.

 

Welke veiligheidsdeur kies ik het best?

Dat hangt af van jouw specifieke situatie. Gaat het om een woning of een bedrijf, horecazaak, …? Over welke functies moet de deur beschikken naast een optimale veiligheid? Bespreek jouw wensen zeker met 1 of meerdere installateurs actief in je buurt. Zo maak je de juiste keuze!

Gratis advies? Via onze offerteservice kom je vrijblijvend in contact met meerdere experts. Start je aanvraag hier!

 

Veiligheidsdeur: prijs

De prijs hangt sterk af van welk materiaal en welke veiligheidsopties je neemt. Een stalen deur met veiligheidsglas voor in een bedrijfsgebouw kost meer dan een beveiligde voordeur. De gemiddelde prijs voor een veiligheidsdeur start vanaf 2.000 euro, excl. btw en plaatsing.

Wil je een exacte prijs voor jouw veiligheidsdeur? Vraag advies bij een ervaren specialist en kijk hoe jij je woning of bedrijf kan beveiligen. Kom hier in contact met experts in jouw buurt.

 

veiligheidsslot

 

Belangrijke aandachtspunten

Je neemt niet zomaar een veiligheidsdeur. Kies de extra beveiliging voor de juiste redenen en denk goed na vooraleer je in zee gaat met een bedrijf. Je let best op de volgende punten:

  • Veiligheidsattest: er zijn 6 weerstandsklassen. Klasse 1 is het minst inbraakwerend en klasse 6 het meest. Hoe groter de klasse, hoe hoger de weerstandstijd. Een klasse 6 biedt bijvoorbeeld weerstand tegen zwaardere inbraaktechnieken en kan je zelfs voor bankkluizen gebruiken.
  • Locatie: het is een groot verschil als je een veiligheidsdeur zoekt voor je woning, appartement of kantoorgebouw. Brandwerende deuren zijn in een appartement bijvoorbeeld wel aan te raden. Een schoolgebouw of restaurant hebben dan weer andere noden en behoeften.
  • Veiligheidssloten: een veiligheidsdeur sluit je met een slot met meerpuntssluitingen en met een degelijk veiligheidsbeslag. De sluiting kan je vergrendelen op 3 manieren: blokschoten, haakschoten en rolnokken. Een driepuntsslot zit zo ook sterk bevestigd in het kozijn. Daarnaast heb je nog de intelligente sloten met je smartphone.
  • Premie: als je investeert in de beveiliging van je gebouw, krijg je niet automatisch een belastingvermindering. Sommige gemeenten geven wel nog een premie voor inbraakpreventie, dus vraag het na voor jouw specifieke situatie.

 

Een beveiligde deur of een veiligheidsdeur?

Zoals we eerder hebben besproken, is er wel degelijk een verschil tussen beide deuren. Een beveiligde deur mag je zeker nog niet als veiligheidsdeur benoemen.

 

OPTIE 1: beveiligde deur

Een beveiligde deur is een standaard deur die voorzien is van een aantal veiligheidsvoorzieningen: veiligheidsslot, veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Deze deuren zijn niet zo goed bestand tegen inbraak als een veiligheidsdeur. Als je achterdeur niet echt zichtbaar is van op de openbare weg, ben je zeker veilig genoeg met een beveiligde deur.

 

OPTIE 2: veiligheidsdeur

Een veiligheidsdeur is een inbraakwerende deur met een stalen deurblad of met veiligheidsglas. Ze zijn voorzien van dievenklauwen, zware scharnieren en een boorbeveiligde cilinder. Alle delen van de deur zijn stevig en kwalitatief afgewerkt. De deur is vervaardigd uit inbraakvertragende materialen. De extra veiligheid is aan te raden voor woningen, drukke appartementsgebouwen, bedrijven en andere plaatsen waar het relatief uitnodigend is om binnen te raken.

 

Waarom een professional inschakelen?

Om zeker te zijn dat je veiligheidsdeur effectief inbraak- en brandwerend is, schakel je best een erkend beveiligingsbedrijf in. Je geniet hierdoor van meerdere voordelen:

 

  • Advies op maat: kies ik beter voor een glazen of stalen veiligheidsdeur? En welke sloten wil ik op mijn deur? Een expert helpt je graag verder met jouw keuze.
  • Degelijke plaatsing: een veiligheidsdeur moet op een correcte manier geïnstalleerd worden. Een ervaren professional houdt rekening met de veiligheidsmaatregelen en voert de plaatsing van je deur efficiënt uit.
  • Hoogwaardige materialen: een expert werkt enkel met kwalitatieve veiligheidssloten, scharnieren en omlijstingen die SKG-goedgekeurd zijn. Dankzij dit label ben je zeker van een goede kwaliteit.
  • Verlaagd btw-tarief: voor woningen ouder dan 10 jaar geniet je voor bepaalde werken van een verlaagd btw-tarief. Premies zijn enkel geldig als een professional de deur komt plaatsen.

Op zoek naar een ervaren vakbedrijf voor jouw veiligheidsdeur? Heel eenvoudig, daarvoor vul je gewoon het offerteformulier in!

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via beveiligdedeuren.be kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende installateurs van beveiligde deuren. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen wensen en verwachtingen.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs van beveiligde deuren.